UV Relining

UV Relining

Snittomdömen

Filmer

Om oss

Designad, utvecklad och tillverkad i Sverige.

Genom att hålla alla delar av UV Relinings system inom våra fyra väggar har vi kontroll över alla delar av produkten. På så sätt eliminerar vi risker med kvalitetskontroll, produktionsfel, förseningar och andra potentiella utmaningar. Alla våra produkter skall tåla långvarigt bruk i tuffa miljöer och genom att producera dem själva i Sverige, ser vi till att de står pall för uppgiften!

Teknologin

UV-relining är en teknik som utvecklats för att säkerställa en säkrare och enklare renovering av exempel avloppsrör och regnvattenrör. Det som gör att UV-relining skiljer sig från standardrening är härdningsprocessen. Standardrelining använder en harts baserad på två komponenter, som efter blandning reagerar på varandra och initierar härdningsprocessen. Med UV-reningssystemet används endast en ensam harts och härdas med hjälp av högintensivt UV-ljus.

Tekniken användes första gången i början av 2000, när större foder saturerades med en enkomponentsharts och härdades med användning av UV-ljus. Vid den tiden var ljuskällan från en speciell typ av glödlampa. Baserat på denna teknik har Peanta Inventions-teamet fortsatt utvecklingen och strävat efter att göra ett system tillräckligt litet för att användas i rör som är mellan 75-250 mm (3-10 ”) med flera böjningar och grenar. Nu har vi till slut utvecklat just det!

UV-reliningssystemet från Peanta har flera banbrytande egenskaper. Tack vare den kompakta konstruktionen av ljuståget kan den lätt passera genom 90 graders böjningar. De triangulära LED-panelerna, vilka skyddas av ett spiralformigt galler som utgör dess yttervägg, säkerställer jämnt ljus längs hela fodret. Luft pressas radiellt utåt för att ge den kylning som behövs för att panelerna inte överhettas av det intensiva ljuset som behövs för en snabb och säker härdning. Om en UV-panel skulle gå sönder, kan den lätt bytas ut på arbetsplatsen inom några minuter.

Detta system ger dig möjligheten att bearbeta foder i situationer som du inte trodde var möjligt. Allt tack vare den fantastiska innovationen från Peanta Inventions AB.

Den här sidan använder cookies för att förbättra användarupplevelsen.
Läs mer om vår sekretesspolicy här.